Primària - Cicle Inicial

 A Cicle Inicial de primària, a més a més de totes les accions que es duen a terme al centre, continuem amb el treball de la cura del medi que ens envolta. De totes les activitats que es duen a terme en l'àmbit d'escola a primer i a segon de primària realitzem projectes, activitats, rutines... Aquestes són les següents:

Capitans Recimons


Els nens i nenes de Cicle Inicial van observar que els patis quedaven molt bruts, plens de papers i altres restes de l'esmorzar. Així doncs van començar a aparèixer moltes idees fins que van acabar creen els capitans Recimon. La funció dels capitans és observar el terra i als companys a l'hora del pati i si veuen algun paper a terra o un company llençant-lo on no toca els avisen i els hi recorden si ho poden recollir i tirar-lo on toca. Al final del pati es queden per observar si ha quedat ben net.

El resultat d'aquesta iniciativa és magnífica, ja que els patis queden més nets que mai. És un clar exemple de quan els infants veuen la necessitat i busquen una solució, tots s'impliquen i els resultats són molt positius.


L'hort

Els nens i nenes de Cicle són els encarregats de cuidar l'hort de l'escola amb l'ajuda dels alumnes de secundària. Planten, reguen i cullen. A més a més, tenen una petita parcel·la on poden escollir que plantar. Així doncs busquen i s'informen que és millor per plantar en l'època de l'any en què es troben.



Projecte 3R

Amb aquest projecte es pretén que els nens i nenes siguin conscients de la importància de les 3R i tot allò que està a les seves mans per cuidar el món que els envolta. Es realitzen moltes activitats, reptes i experiències que envolten aquest aspecte, si cliqueu l'enllaç podreu veure un petit resum de com s'ha desenvolupat aquest projecte.



BIOMON

El projecte Biomon és un espai de l’escola on es troben diversos invertebrats com insectes pals, cucs de la farina i formigues, situades en dos tipus de formiguers, un de gel i un altre d’acrílic.
A partir de l’arribada d’aquests insectes varen sorgir diverses preguntes. La primera i la més important: quins animals són i com els hem de cuidar? A partir d'aquí es desenvolupa tot el projecte. 
L'objectiu principal és que els nens i nenes tinguin cura d'aquests éssers vius i els respectin. En aquest enllaç s'explica com s'ha dut a terme el BIOMON.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESO - TIC TEAM

ENTRE TOTS FEM...

Primària - Cicle Mitjà